NINCA90

KLADI SE MUDRO

srbski jezik engleski jezik

Ninca90 - NAJBOLJI TIPSTER NA SVETU

Pozdrav svim ljubiteljima sporta i klađenja. Moje ime je Nemanja, u svetu tipovanja poznatiji sam kao Ninca90. Dvogodišnji sam uzastopni pobednik na renomiranom tipsterskom sajtu Betting Expert i to 2016. i 2017. godine. Put do tog dostignuća bio je više nego buran i zanimljiv. Da bih do tog ostvarenja došao morao sam da prevalim dugu distancu od kladioca rekreativca do nezvanično NAJBOLJEG TIPSTERA NA SVETU.

Treba razgraničiti šta je kladilac, a šta tipster.

Kladilac je onaj koji se kladi za određenu svotu novca kako bi napravio profit od tog klađenja i time svesno ulazi u rizik da taj novac izgubi.

Tipster je onaj koji daje predloge za klađenje drugima, na koje može sam da se kladi, ali i ne mora. Zavisi od okolnosti(u daljem tekstu objašnjenje)

Moj početak u vezi sa svim ovim vezan je za praćenje sporta. Ne mogu ni po kojem osnovu da tvrdim da neko ko ne prati sport neće imati uspeha sa sportskim klađenjem. Te dve stvari su što se tiče mene usko povezane, ali i na jedan vrlo čudan način sasvim posebne. Naravno, sjajno je, i dodatni plus ako se dobro razumete u pojedine sportove, lige, timove i sl. ali to nije i presudno u mojoj praksi. Detaljnije o tome možete pogledati u temi o klađenju.


Sport je zabava za milione ljudi, za neke je i više od toga. Pored besplatne zabave i gledanja sportskih mečeva uživo i preko TV-a, ja sam jednu drugu vrstu zabave plaćao. Klađenje na ishode sportskih događaja. Ta zabava je kompletno maskirala onu prvu jer je donosila mnogostruko veću dozu adrenalina. To je bilo jednostavno klađenje bez bilo kakve strategije i rezona. Klađenje na sopstvene favorite, ponekad čak i nasumice. Uzimanje raznih dojava, nameštenih mečeva, sigurica po internetu. Kada nekog kladioca pitate kako stoji sa novcem recimo zadnjih godinu-dve dobićete odgovor "Tu sam negde" ili još gore "Ko zna koliko sam pukao", a nastaviti da se kladi po ustaljenom režimu.

Dakle, vođenje računa(banke) je prva stavka koja se mora prihvatiti u cilju dokazivanja tvrdnje da smo u plusu na kladionici ili nekoj "pozitivnoj nuli".

Ne samo zbog pukog dokazivanja, već i praćenja celokupnog bilansa(profita). Posle 5 godina intenzivnog klađenja rešio sam da počnem sa mesečnim preračunavanjem i nakon samo par meseci uvideo da ću po šablonu i načinu na koji se kladim samo nastaviti da srljam u debeli minus. Takva "zabava" mi se više nije svidela... Napravio sam pauzu i počeo da se bavim drugim aktivnostima.

Pošto su mi i dalje bile primarne web stranice sa sportskim sadržajem nekako sam naleteo na Betting Expert, sajt koji nudi besplatne tipove i priređuje takmičenje u tipovanju konačnih rezultata sportskih događaja sa vrlo pristojnim nagradnim fondom. Primarni cilj tog sajta je da ponudi prognoze i analize sportskih događaja kao svojevrsnu pomoć. Ipak treba se opredeliti za prave tipstere, a to je tamo vrlo lako jer je statistika profita svih tipstera na sajtu vrlo transparentna.


Prvih 7-8 meseci kao tipstera početnika bilo je za mene vrlo neuspešno. Usvojio sam loše navike iz dana klađenja i sada mogao tačno da vidim na svojoj tabeli profita koliko bi me to koštalo da sam se stvarno kladio. Još uvek nisam mogao da pomognem sebi, a kamoli drugima svojim tipovima. Ipak, sve to je imalo i dobre strane. Malo po malo počinjao sam da shvatam gde grešim. Jedan od ključnih nalaza je bio onaj da dobra procena konačnih ishoda događaja i nema neki veliki značaj, pa bila ona i visokoprocentna, ako kvote ne budu imale VALUE(vrednost). Kraće rečeno, kvote diktiraju celu igru. Tako sam počeo da se zanimam za Teoriju verovatnoće.

Nekih mesec dana je trajao taj prelazni period od konstantnog gubitnika do kladioca/tipstera koji je dugoročno gledano uvek u plusu. Mnogo stvari od strpljenja pa do discipline u klađenju je trebalo doterati. Dosta se redova literature moralo pročitati... Ne treba posebno naglašavati da sam u međuvremenu ponovo počeo da se kladim i to sa taktikom kojom i tipujem rezultate na Betting Expert takmičenju, ali i još par sajtova pride.

Novac je konačno počeo da dolazi, samim tim počela su da se zatvaraju vrata kladionica. Online, ali i onih lokalnih. Novčani limiti, spuštanje kvota, pa čak i restrikcije postale su uobičajen obrazac ponašanja kladionica u ovim situacijama. Kladionice smatraju da niste isplativi za njihovo tržište ako ste dobitan igrač, njima trebaju igrači koji igraju iz zabave i koje ne zanima mnogo novčana korist. Oni igrači koji se oslanjaju na sujeverja i neke druge više sile. Problem je što dosta njih ima i problem sa impulsivno kompulzivnim poremećajem kockanja(rizici) Kladionice ove igrače retko kad isključuju iz igre. Zašto bi kad im donose najveći profit. Pribegavanje raznim metodama kako bi se zaobišli limiti i restrikcije kladionica naravno postoje. Ulozi na jedan par ne smeju da budu visoki i potrebno je naći što vise value opklada. Ipak posle nekog vremena konstantnog dobijanja kladionice će vas jednostavno ugasiti. Dupli nalozi su kasnije jedino rešenje... Svako ko je uporan i snalažljiv uspeće da odigra svoj value bet. Ipak, jedno je sigurno. Svakim zarađenim dinarom postaje sve napornije doći do novog.


Mesecima je moj novčani bilans rastao ali i rejting u svetu tipovanja i klađenja. Posle par mesečnih pobeda na Betting Expert takmičenjima uspeo sam da uđem u konkurenciju za godišnji specijal Tipster of the Year i posle velike borbe do poslednjih dana juna, pobedio Zamija dvogodišnjeg uzastopnog prvaka pre mene. To mi je donelo 10.000 € i posetu Kopenhagenu i kancelariji firme na par dana.

Slično se ponovilo i u narednoj sezoni. Ponovo je bila mrtva trka do poslednjeg meseca. Sa maltene duplo većim profitom i procentom uspešnosti uspeo sam da odbranim titulu, koja je sada promenila naziv u World tipster champion. Ista nagradna suma i isti put za glavni grad Danske. Ponovni susret sa glavnim ljudima u firmi Better Collective koja poseduje već spomenuti sajt i ima vodeću ulogu na globalnom nivou što se tiče transparentnosti u industriji klađenja. Ovog puta bilo je svakakvih aktivnosti, jedna od njih je bila i intervju za Youtube kanal.

Intervju za Youtube kanal

O svom klađenju mogu da kažem to da se najviše kladim na košarku. U nekim procentima to je možda čak i 60% svih opklada. Zatim ide fudbal, pa svi ostali sportovi: rukomet, tenis, odbojka, hokej na ledu, američki fudbal, snuker, ragbi, bejzbol… Stvar je u tome da košarku dosta pratim. Poznajem srž same igre. Takođe što se tiče pametnog klađenja u tom sportu ima mnogo manipulacija i varijacija sa kvotama, hendikepima i over/under granicama. To pokušavam da iskoristim do maksimuma. Moj yield(procenat uspešnosti) u klađenju na košarku je 15-20%.

Prosto rečeno: NA 5 DINARA PRAVIM 1 KONSTANTNO.

Ovaj sajt bi trebalo da bude pomoć svima koji se klade, neka smernica onima koji se klade samo iz zabave, ali i onima koji žele malo dublje da uđu u materiju. Pokušaću da sa svojim timom ljudi koje sam skupio prenesem znanje opširnom akademijom i kvalitetnim analizama.

DOBRODOŠLI I PROBAJMO DA MAKAR MALO SMANJIMO PROFIT KLADIONICAMA!